Äppelvin+cider del2
Kategori: Vin
Nu har äpplnena stått och jäst i 1 vecka var och det var dags att ta ett oechslevärde

Har hänt en hel del i hinkarna, frukten har sjunkit ihop rejält med tanke på att jag knappt fick igen locken när jag började jäsningen.

Hade ju en plan att tillsätta Socker i en hink, honung i en och låta den sista hinken bli cider. Sagt och gjort, jag räknade att jag vill ha 11% vin så då blev det att tillsätta 1350g honung och 1100g socker i varsin hink.

Efter att ha använt mitt nya bryggverktyg för att blanda äpplena och socker/honungslösningen så såg det ut såhär. Hink 3 (åt vänster) fick honung, hink 2 (mitten) fick socker och hink 1 (höger) får bli cider.

Såhär såg moset ut på nära håll.

Och såklart en bild på mitt nya bryggverktyg, Mustvispen!
Nu ska det få jäsa ytterliggare 1 vecka och oechsle prov ska tas igen!