Äppelvin
Kategori: Vin
När tillslut säsongen för äpplen kom så var det dags att göra vin igen!


Efter 2.5h hackande hade jag fått ner runt 18kg i varje hink så tillsatte 12ml pectolase till varje hink!

Pektolasen.

Gjorde 2 förkulturer eftersom jag bara hade köpt 2 jäst påsar. 0.4dl hackade russin, 4dl vatten och jästnäring innehöll den i varje flaska.

Jästen jag valde att använda är Lalvins EC-1118, en sk Killer yeast som är aggressiv gentemot andra jäststammar och det bör ju bli bra eftersom jag inte svavlade nånting.

Dagen efter delade jag upp förkulturen på dom 3 hinkarna och tillsatte 2l äpplejuice till varje hink, det blev vätska upp till 5l strecket då.
Nu ska det här få jäsa ett tag sen ska jag tillsätta socker till en hink, honung till en och den sista ska bara få jäsa ut sockret ur äpplena och bli cider sedan!