Maskrosvin
Kategori: Vin
Efter att ha läst om att man kan göra vin på denna blomma så tror jag banne mig att dom slog ut i blom!
Här är receptet jag tänkte använda:
15l maskrosblommor
saften av 8 citroner
2kg russin
7.6kg socker
jästnärsalt
ska bli 25 liter vin
140601


Grannen måste tyckt att jag varit knäpp, men 15 liter maskrosblommor


Efter att alla ingredienser är nerblandade och vatten fyllt upp till 20l strecket, ser inte så gott ut...
Jästen tillsattes dagen efter när vätskan hade svalnat, jästen som användes var partycompaniets starkvinsjäst, ska jäsa ut 18%
140606
Dags att sila bort alla blommor och russinen ur vätskan

öppnar locket till hinken och möts av det här, ser inte direkt mer lovande ut...

Men efter att jag fått bort alla blommor så var vätskan faktiskt ganska läcker färg, riktigt apelsinjuice gul.

En sockerlag på 4kg socker tillsattes och fyllde på med vatten till 25liters strecket.
Ska nu få jäsa i lugn och ro och ska fundera på om jag ska tillsätta mer socker eller inte, vill inte ha det för starkt heller.